Kasterlee Spreukelt is een jaarlijkse zomerzoektocht door Kasterlee, Lichtaart en Tielen, een amusante tocht met spannende spreukenraadsels.

Het thema in 2012 is KUNST. Deelnemen kan van 23 juni tot en met 30 september 2012. De deelnamebrochure kost 6 euro en is te verkrijgen op het toeristisch infokantoor, Markt 13.
 
Om het thema kunst in de verf te zetten, komt de tocht voorbij het Frans Masereel Centrum in Kasterlee, waar speciaal voor de gelegenheid een nieuwe tentoonstelling ‘Frans Masereel onder anderen’ is geopend. Wie de tocht tijdens de week maakt, kan vrij deze tentoonstelling bezoeken en meteen ook kunstenaars aan het werk zien. Het centrum wil hiermee de band met de gemeente en haar bewoners sterker aanhalen. Het Frans Masereel Centrum is open tijdens de werkdagen van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.
 
Lokale kunstenaars aan het werk langs het parcours
 
Op zondag 19 augustus tussen 14 en 17 uur zijn lokale kunstenaars aan het werk langs het parcours en stellen zij hun werk tentoon:  Gust Van Dingenen (Erfgoedhuis Tielen), Celine Van Ballaer (kasteel van Tielen), May Van de Pol (kapel Grootrees) en Maria Van Gorp (Zandkapel Lichtaart).